ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α | Πρόταση για στήριξη όσων διαθέτουν ακίνητα στην βραχυχρόνια μίσθωση με ΑΜΑO Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών, καταθέτει πρόταση για στήριξη όσων διαθέτουν ακίνητα στην βραχυχρόνια μίσθωση με ΑΜΑ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Λόγω της επικείμενης επέκτασης των ομολογουμένως ορθών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει πληγεί εξίσου από την πρωτοφανή αυτή πραγματικότητα.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως το ύψος των περιστάσεων εις το πρέπει να σταθούμε όλοι μας, συμμετέχουμε με αίσθημα ευθύνης σε όλα τα απαραίτητα μέτρα της Πολιτείας. Παρά ταύτα, δέον να ληφθεί υπόψιν σας το γεγονός ότι, η βραχυχρόνια μίσθωση υπήρξε η μοναδική «σανίδα σωτηρίας» για πολλούς από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι, ως μακροχρόνια άνεργοι πολλοί εξ αυτών, έχουν ήδη απωλέσει το μοναδικό αυτό έσοδο το οποίο προερχόταν αποκλειστικά από την βραχυχρόνια μίσθωση.

Ευελπιστώντας στο κοινωνικό πρόσωπο της Πολιτείας, σας ζητάμε όπως συμπεριλάβετε τους ενασκούντες βραχυχρόνιες μισθώσεις στα ληφθησόμενα μέτρα ανακούφισης, εκ μέρους του Κράτους.

Πρότασή μας είναι να αυξηθεί το πάγιο ποσοστό του 5%, που κάθε χρόνο αφαιρείται από το φορολογητέο ποσό των αστικών μισθώσεων για έξοδα, σε 20% σε όσα ακίνητα βραχυχρόνιας διαμονής λειτουργούν νόμιμα με ΑΜΑ (Αριθμό Μητρώου Ακινήτου).
Επίσης μια περίοδος αναστολής των δόσεων των ρυθμιζόμενων οφειλών, για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, θα βοηθούσε αρκετά στο να μην χαθούν οι ρυθμίσεις των 100 & 120 δόσεων που με τόσο κόπο φροντίζουν οι συνεπείς οφειλέτες να εξυπηρετούν.
Την παραπάνω πρόταση ανακοινώσαμε και στους άλλους 2 συλλόγους βραχυχρόνιας διαμονής, Σ.Ο.ΔΙΑ. (Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού) & Σ.Ι.Ε.Ε.Δ.Κ. (Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων - Κατοικιών) και αφού συμφώνησαν πλήρως, υιοθετούν & συνυπογράφουν.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων) και όλα τα στελέχη του είναι στην διάθεση της πολιτείας για να βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί. Για αυτό τον σκοπό υπάρχει γραμμή επικοινωνίας που λειτουργεί όλο το 24ωρο στον αριθμό 6950704121.

Με εκτίμηση

Ανδρέας Χίου
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. – Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων
« PREV
NEXT »