ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κοζάνη: Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έδωσαν ηχηρό παρών στον αγώνα κατά του κορονοϊούΣυγκινητικές στιγμές διαδραματίζονται σε όλο το κόσμο στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Μετά το χειροκρότημα σε γιατρούς και νοσηλευτές που πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα μας, σειρά είχε η ''παρέλαση'' ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που είπαν το δικό τους ιδιαίτερο ''ευχαριστώ'' στους πολίτες που έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες σχετικά με την αντιμετώπιση του νέου ιού.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ οι κάτοικοι της Κοζάνης βίωσαν μια ευχάριστη ''αναστάτωση'' όταν τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒδιέσχισαν τη πόλη με αναμμένους τους φάρους και τα ηχητικά τους σήματα στη διαπασών. Με αυτό το τρόπο έδειξαν έμπρακτα την ευγνωμοσύνη τους στους πολίτες που δείχνουν κατανόηση και συμπαράσταση στο έργο τους.

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και ότι θα είμαστε παρόντες για να προσφέρουμε βοήθεια σε όποιον χρειαστεί», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης.


Επανέλαβε, δε, την ανάγκη η Πολιτεία να συνεχίσει σταθερά και αδιάλειπτα να «προσφέρει τα αναλώσιμα υλικά που χρειαζόμαστε για την καθημερινή υποστήριξη των πληρωμάτων και των αυτοκινήτων της υπηρεσίας».

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτατες ανάγκες που έχουν προκύψει στη Δυτική Μακεδονία, έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες και τα ρεπό των εργαζομένων της υπηρεσίας, ενώ «αναμένονται ενισχύσεις σε πληρώματα και ασθενοφόρα από άλλες περιοχές της χώρας που δεν έχουν περιστατικά κοροναϊού», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης.


Πριν από τον κοροναϊό υπήρχαν εννέα οχήματα του ΕΚΑΒ με τα πληρώματά τους καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ενώ σήμερα, με τις έξτρα βάρδιες που έχουν ήδη ξεκινήσει, πρέπει να φτάσουν τα 15 για την πλήρη κάλυψη των αναγκών. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας εξήγησε ότι «για τη διακομιδή μόνο των ύποπτων η εξακριβωμένων περιστατικών κοροναϊού υπάρχουν οκτώ οχήματα, τα οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένα ώστε να μπορούν, μετά τη διακομιδή, να απολυμαίνονται εύκολα». Διευκρίνισε ακόμα ότι αυτά τα ασθενοφόρα, επειδή έχει αφαιρεθεί εξοπλισμός, δεν μπορούν να πάνε σε τροχαία ή σε άλλα περιστατικά έκτακτης ανάγκης καθώς είναι ασθενοφόρα μόνο «καραντίνας».

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

« PREV
NEXT »