ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορονοϊός: Προβλέπεται απόλυση για τους θρησκευτικούς ηγέτες που παραβιάζουν τις κυβερνητικές εντολές


Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει ηλικίες, φυλές ή θρήσκευμα. Δεν ξεχωρίζει ανθρώπους ή αξιώματα. 

Στην Αίγυπτο, όχι και τόσο μακριά από εμάς, αν και έχει αποφασιστεί πλήρης παύση των λειτουργιών των λατρευτικών χώρων σε όλη τη χώρα ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, δύο ιμάμηδες στο Κάιρο και το Μπένι Σουέφ αναγκάστηκαν από τις αρχές να σταματήσουν τις προσευχές, που πραγματοποιούσαν στα μουσουλμανικά τεμένη, όπου ήταν υπεύθυνοι. 

Και αυτό γιατί δεν συμμορφώθηκαν με τις κρατικές εντολές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο πρώτος ιμάμης, στην Γκίζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, επιχείρησε να πραγματοποιήσει προσευχή με ομάδα πιστών έξω από το τέμενος όπου ήταν υπεύθυνος, χωρίς να έχει υπόψιν του το πόσο επικίνδυνος μπορεί να αποβεί ο συγχρωτισμός.

Ο δεύτερος κάλεσε πιστούς για να τελέσει την προσευχή μέσα στο τζαμί στο οποίο ήταν υπεύθυνος.

Αυστηρή ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Βακουφίων: «Η παραβίαση των οδηγιών του Υπουργείου σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες αποτελεί παραβίαση του εθνικού συμφέροντος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Επίσης, το ίδιο Υπουργείο τόνισε ότι θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες, που άρχισαν να ισχύουν από το Σαββατοκύριακο, για το κλείσιμο όλων των τεμένων του κράτους για δύο εβδομάδες.
« PREV
NEXT »